Форекс ризики. Як не втратити свої вкладення?

Кожен, хто бажає спробувати себе в трейдингу, повинен віддавати собі звіт в тому, що цей вид діяльності пов’язаний з підвищеними ризиками. Замість очікуваного прибутку, можна втратити в результаті весь свій капітал.
І ризик не завжди тільки пов’язаний з непрогнозованим зміною курсу валюти. Часто це можуть бути і технічні проблеми, які, на жаль зовсім не залежать від майстерності торгує.
Отже, до основних торгівлі на Форекс ризики відносяться: валютний, технічний і організаційний.

  • 1. Валютний ризик — це ризик пов’язаний з валютними змінами курсів на ринку. Причинами його появи можуть бути як неправильний зроблений прогноз напрямку тренда і як в результат невдала операція, так і його різкий несподіваний розворот.
    В даному випадки, застрахуватися від збитків практично немає можливості, хіба що спробувати звести втрату коштів до мінімуму, шляхом виставляння значення ордера Стоп лосс.
    В значній мірі допомагають знизити фінансові ризики на Форекс — зменшення розміру плеча. Тоді депозит не понесе великих втрат від непрогнозованого руху курсу.
  • 2. Організаційний ризик — він пов’язаний з неправильним вибором брокера. Цей ризик особливо великий для початківців трейдерів, які при виборі компанії брокера звертають увагу не на надійність, а на принадність всіляких бонусів і акцій. Часто подібний вибір призводить до втрати депозитного рахунку.
    Чекають безбожні брокери в своєму арсеналі використовують безліч способів з відбирання коштів. Наприклад, різке збільшення спреду і закінчуючи відмовою при спробі виведення коштів. Не рідкісні випадки і підтасовок котирувань.
    Якщо спочатку свідомо підійти до вибору брокера, то подібних ситуацій можна уникнути. Основним показником надійності буде тривалий термін роботи компанії, всілякі міжнародні нагороди, позитивні відгуки від трейдерів.
  • 3. Технічний ризик — хоч можливість цього ризику у багатьох трейдерів і стоїть на останньому місці, проте, він виникає досить часто. Наприклад, розриви інтернет з’єднань при торгівлі з тактики скальпинга можуть коштувати трейдеру депозиту. А порушення зв’язку між трейдером і брокером, будь-які збої в роботі терміналу або іншого залежного обладнання, також може перешкодити вигідну угоду або в гіршому випадки привести до втрати всього депозиту.

Запобігти збитки, отримані з технічних причин іноді можна маючи під рукою телефон технічної підтримки брокера. А так же використовувати ордера Стоп лосс. Що стосовно інтернет з’єднання, то потрібно або мати якийсь його альтернативний варіант, або встановлювати термінал на мобільному телефоні або планшеті.
Ці нескладні рекомендації допоможуть мінімізувати збитки, які можуть статися з вини трейдера. Варто завжди пам’ятати про ризики на форекс, і не втрачати голову при торгівлі.

Comments are closed.