Особливості вибору цементу

Протягом багатьох десятиліть цемент залишається самим необхідним матеріалом, застосовуваним в будівництві.Зокрема, цемент є основою для виготовлення бетону, такого потрібного для зведення міцних і довговічних конструкцій, зокрема несучих стін і фундаментів. Без цементу неможливо широкомасштабне будівництво мостів, доріг, промислових підприємств і безлічі інших об’єктів. Активно застосовується цемент і при проведенні оздоблювальних робіт. Якщо ви хочете придбати цемент, на сайті компанії «СПЕЦТОРГ» ви можете купити цемент у біг-бегах, а також інші будівельні матеріали.

склад цементу

Основу цементу утворює так званий клінкер. Клінкер є приготовлену шляхом випалу суміш природної сировини, в яку входить глина і вапняк. В ході виробництва цементу клінкер змішується з гіпсом і різними добавками.

види цементу

Промисловістю випускаються цементи різних видів, що відрізняються за своїми характеристиками. Тому вибір цементу залежить від того, для будівництва яких конструкцій передбачається використовувати цемент того чи іншого виду.

Залежно від складу виділяються такі види цементу як:

• портландцемент, сама широко застосовується в будівельній галузі різновид цементів;
• глиноземисті, використовуються для будівництва інфраструктури: мостів, портових споруд та іншого;
• магнезіальні, застосовуються створення декоративних елементів будівель, будівництва сходів, ступень, підлог;
• кислототривкі, служать для будівництва конструкцій, стійких до впливу кислотного середовища.

портландцемент

Як вже зазначалося вище, найбільш поширеними серед всіх різновидів цементу є портландцемент. Марки портландцементов утворюються цифрою, яка позначає граничне навантаження в кілограмах, витримує одним кубічним сантиметром застиглої цементної суміші.

Серед марок портландцементу, в залежності від міцності, виділяються чотири основні марки:

• цемент М400, який може використовуватися для будівництва надземних і підземних споруд, бетонування підлог, проведення штукатурних робіт;
• цемент М500 — більш міцна марка цементу, застосовується при зведенні несучих опор, фундаментів і інших конструкцій, що вимагають бетону високої міцності;
• цемент М550 — використовується для виробництва залізничних і трамвайних шпал, залізобетонних труб, елементів мостових конструкцій;
• цемент М600 — цемент високої міцності, необхідний при будівництві оборонних споруд (сховищ, шахт для ракетних установок і т.п.).

Є також і інші класифікації цементів (в залежності від швидкості схоплювання і затвердіння, області застосування, наявності мінеральних добавок). Вибір того чи іншого різновиду цементу в цілому визначається областю подальшого його застосування.

Comments are closed.