Apple придумала навушники із зовнішнім динаміком

Apple оформила патент на накладні навушники, які також можуть виступати зовнішніми динаміками. Як описує компанія свій винахід, такі «вуха» автоматично переходять з режиму персонального прослуховування в режим гучного зв’язку.

Щоб гучний звук не включився випадково, в навушники вбудований датчик, визначальний, чи знаходяться вони на голові користувача, або на відстані. Про це пише блог Patently Apple з посиланням на заявку, яку компанія подала у Бюро США по патентах і товарних знаках(USPTO). Коли навушники виступають в ролі акустичної системи, вступає в роботу вбудований підсилювач звуку. Перемикатися між двома режимами також можна вручну.

Реєстрація Apple авторських прав на навушники не означає, що вони поступлять в продаж. Компанія Тіма Кука часто отримує патенти «про всяк випадок», тому придумані нею ідеї можуть бути ніколи не реалізовані в комерційних продуктах.

Згідно зі списком агентства IFI Claims Patent Services, в 2011 році Apple оформила 676 патентів. Так, вона зайняла 49 місце з 50 світових компаній, які оформляють права на свої винаходи в США.

Comments are closed.