Шлях фото від «зеркалки» до Instagram став коротший

Багато сучасних фотоапаратів оснащуються модулями Wi — Fi для передачі знімків по безпровідному зв’язку. Власникам старих камер, які позбавлені такої можливості, тепер необов’язково купувати нову модель. Transcend показала лінійку карт пам’яті формату SDHC, що уміють підключатися до мереж Wi, — Fi.

На додаток до них були представлені додатки для iPhone і Android- пристроїв, які дозволяють миттєво подивитися зняту фотографію на екрані смартфону і «поділитися» нею в Інтернеті. Як мовиться в прес-релізі компанії, її нові SDHC- карти з Wi — Fi відносяться до десятого класу швидкості(Class 10) із швидкістю запису не менше 10 мб/с. Місткість накопичувачів — 16 або 32 гігабайти.

Карти підтримують два режими роботи. Перший — Direct Share Mode — сполучає камеру і мобільний пристрій безпосередньо один з одним для обміну контентом. Другий — Internet Mode — підключає апарат до Інтернету через точку доступу. Доступ до вмісту карти можна отримати через браузер на ПК з модулем Wi — Fi, або за допомогою програми для айфонів, айпадов або пристроїв на Android. На смартфоні можна відкрити галерею з фотографіями, дивитися відео, відправляти знімки на електронну пошту, Facebook або в Instagram.

Ціна на SD- карту місткістю 16 гігабайт складе близько 70 доларів, 32 гігабайт — 100 доларів. З повним списком камер, сумісних з накопичувачами, можна ознайомитися на сайті Transcend. Там же можна отримати посилання на мобільні застосування.

Transcend — не перша компанія, яка придумала накопичувачі зі вбудованим всередину модулем Wi, — Fi. «Безпровідні» флеш-карти вже декілька років випускає Eye — Fi, але її моделі коштують дорожче. Самий просунутий різновид карти компанії — 16-гігабайтна Pro X2 типу Class 10 — коштує близько 100 доларів.

Comments are closed.