«Яндекс.Пошук» прийшов на iPad

Російська компанія «Яндекс» випустила пошукове додатки для планшетів iPad. Воно надасть володарям «пігулок» від Apple можливість шукати в «Яндексе», не відкриваючи для цієї мети браузер.

«Додаток дозволяє одночасно переглядати сторінку відповідей і сайти, на які вона посилається. Усі сайти відкриваються у вкладках вбудованого браузеру — таких вкладок можна відкрити скільки завгодно. ‘Яндекс.Пошук’ дозволяє швидко перемикатися між ними і за бажання легко повертатися до результатів пошуку», — пише компанія в прес-релізі.

Додаток даватиме швидкі відповіді на популярні запити. Розробники стверджують, що «Яндекс.Пошук» відразу показує картинки, якщо запит пов’язаний з їх пошуком. Коли потрібні картинки знайдені, їх можна переглядати в повноекранному режимі, перегортати, збільшувати і закривати звичними для користувачів iOS жестами.

Якщо ввести в пошук запит «Адреси кафе»(банкоматів, перукарських і інших місць) додаток знайде організації, розташовані поблизу, і покаже їх на карті.

«Нове застосування для iPad — це черговий запуск у рамках програми ‘Интентний пошук’. Її мета — навчити пошук розуміти завдання, з якими користувач приходить до ‘Яндексу’, і відразу пропонувати їх рішення», — розповідає компанія. Додаток поширюється безкоштовно, в даний момент проект знаходиться у стадії бета-версии. Програму можна викачати безкоштовно в App Store.

Слід зазначити, що в грудні 2011 року «Яндекс» випустила аналогічне застосування для iPhone, проте користуватися їм на планшеті було не дуже зручно через різницю у розмірі екрану. Ось чому компанія створила окрему iPad- версію. Чи з’явиться нове застосування на платформі Android — доки не відомо. Зараз для користувачів цієї ОС доступний тільки пошуковою виджет «Яндекса» для робочого столу.

Comments are closed.