«Молодший» iPad починають продавати в 34 країнах

Любителі модних гаджетів в Новій Зеландії, Австралії, Японії і низці інших країн вже отримали можливість купити нове облаштування Apple — iPad mini. Зменшений планшетник не занадто дешевий, і, за словами очевидців, тривалого ажіотажу в магазинах не викликав.

Сьогодні продажі iPad mini у фірмових магазинах Apple, онлайн-магазині і у офіційних реселерів стартують в США і ще 33 країнах — Австралії, Австрії, Бельгії, Болгарії, Канаді, Чехії, Данії, Фінляндії, Франції, Німеччині, Гонконзі, Угорщині, Ісландії, Ірландії, Італії, Японії, Кореї, Ліхтенштейні, Люксембурзі, Нідерландах, Новій Зеландії, Норвегії, Польщі, Португалії, Пуерто-Ріко, Румунії, Словаччині, Словенії, Сінгапурі, Іспанії, Швеція, Швейцарія і Великобританія.

Судячи з великого списку країн, в яких продажі стартують одночасно із США(для iPhone 5 таких країн було менше десятка), офіційна поява пристрою в Росії — питання не дуже віддаленого майбутнього. Поки, проте, ніяких офіційних повідомлень про дату початку продажів в нашій країні Apple не робила.

iPad mini продається в США за ціною від 329 до 659 доларів залежно від об’єму вбудованої пам’яті(від 16 до 64 ГБ) і наявності/відсутності модуля стільникового зв’язку. Таким чином, компактний планшетник являється найдешевшим айпадом — iPad 2 стоїть від 400 доларів, а iPad з Retina- дисплеєм(тепер уже четвертого покоління) — від 500.

При цьому багато в чому аналогічні, легкі і компактні планшетники конкурентів Apple коштують набагато дешевше iPad mini — від 200 доларів, при цьому маючи чіткіші дисплеї HD- дозволу. Можливо саме тому черги, що вишикувалися з ранку у магазинів Apple в Австралії і Азії, незабаром розтанули — найвідданіші фанати «яблучної» продукції новинку купили, а інші покупці вирішили почекати. Наприклад, повідомляє Reuters, черга у магазину Apple в Сіднеї перед його відкриттям сьогодні складалася всього з 50 чоловік, тоді як в день початку продажів iPhone 5 вона розтягнулася на пару кварталів.

З «оглядом оглядів» iPad mini, в якому Вони вивчили відгуки провідних західних IT- журналістів і експертів про компактний планшетнике Apple, можна ознайомитися тут.

Comments are closed.