«Megaupload 2» покладе відповідальність на користувачів

Користувачі нового файлообменника Mega, який буде запущений замість закритого в січні Megaupload, отримають прямий контроль на своїми файлами. На них також ляже відповідальність за розміщуваний контент. Про це заявив засновник Megaupload Ким Дотком в інтерв’ю газеті The New York Times.

За словами Доткома, користувачі його нового проекту зможуть завантажувати і обмінюватися один з одним фотографіями, документами, музикою, фільмами і іншими файлами. На відміну від Megaupload, закритого владою США із-за порушень авторських прав, увесь контент шифруватиметься прямо у браузері.

При цьому файли зберігатимуться на серверах в різних країнах. За словами Доткома, завдяки цьому влада США не зможе перекрити доступ до сайту, вилучивши комп’ютери, як це сталося з Megaupload. Крім того, щоб не порушувати законодавство знову, Mega не співпрацюватиме з хостинг-компаниями із США і використати американські домени, додав Дотком. Mega почне роботу в січні 2013 року.

Зараз Дотком знаходиться в Новій Зеландії під підпискою про невиїзд. У березні 2013 року над ним пройде суд, на якому вирішуватиметься питання по його екстрадиції в США. Якщо це станеться, і Дотком, якого звинувачують в інтернет-піратстві, шахрайстві і відмиванні грошей, буде визнаний винним, йому загрожує ув’язнення строком до декількох десятків років.

Comments are closed.