Google готує «розумну» кредитну карту

Google займеться випуском пластикових карт, синхронізованих з платіжною системою Google Wallet. Ними можна буде розплачуватися в магазинах, таксі, супермаркетах і в інших місцях, де не встановлені NFC- термінали. Зовні карта не відрізнятиметься від звичайної кредитки.

На це вказують скриншоти нової версії Google Wallet, які опублікував блог Android Police. На них видно, що в систему буде додано безліч інших нововведень. Приміром, користувачі зможуть переводити гроші безпосередньо один одному, вносити і знімати готівку з балансу в Google Wallet, а також використати карту в якості проїзного.

Платіжна система Google Wallet почала роботу у вересні минулого року. Суть її в тому, що вона перетворює смартфони на банківську карту, працюючу на відстані. Щоб зробити покупку або отримати знижку, досить піднести пристрій до прочитуючого терміналу. Сервіс був запущений спільно з MasterCard, банком Citi і оператором Sprint. У серпні у користувачів з’явилася можливість підключити до Google Wallet свою звичайну кредитну або дебетову карту і розплачуватися ними на NFC- терміналах.

Широкої популярності «віртуальний гаманець» Google доки не отримав. По-перше, система працює тільки на деяких смартфонах, обладнаних NFC- чіпами. По-друге, в області електронних платежів разом з пошуковою системою діють дуже сильні конкуренти — PayPal, Square і ISIS, яку розвивають провідні оператори стільникового зв’язку в США: Verizon Wireless, AT&T і T — Mobile.

Comments are closed.