Росія випустить свій «iPhone»

Керівник «Роселектронікі» Ігор Козлов повідомив про плани випустити російський смартфон, який буде порівнянний з iPhone за якістю, але дешевше майже в сім разів, повідомляє ТАСС.

У Росії випустять бюджетний смартфон
Нагадаємо, що наймолодша модель iPhone 7 на 32 ГБ в офіційній роздробі коштує 57 990 рублів, а собівартість комплектуючих смартфона оцінили в 220 доларів.
Таким чином, холдинг «Роселектроніка», який входить до складу держкорпорації «Ростех», планує створити продукт за якістю не поступається iPhone. При цьому, російський смартфон буде продаватися за ціною майже в два рази нижчою, ніж собівартість конкурента.
вітчизняне виробництво
Можливо, такий ціни вийде добитися шляхом використання російських технологій і комплектуючих. Так, наприклад, в Центральному науково-дослідному інституті «Циклон» розробляють OLED-дисплеї, а Калузький завод (КЗТА) займеться корпусами. Всі ці установи входять до складу «Роселектронікі».
Компанії не вистачає тільки власних мобільних процесорів і операційної системи. Якщо за цей час не вийде створити своє, то вони будуть змушені використовувати Android і чіпсети китайських або тайваньських виробників.

Comments are closed.