Вчені виявили загадкові промені в Сонячній системі

Вчені з Університету Майамі виявили рентгенівське випромінювання, яке атакує Землю з різних сторін. Промені різноспрямовані і не генеруються ні Місцевим міхуром, ні сонячним вітром. Результати дослідження вчені опублікували у виданні Astrophysical Journal.

Що викликає поява рентгенівських променів в космосі

Традиційно вважається, що рентгенівське випромінювання в космічному просторі виникає за рахунок існування Місцевого міхура і сонячного вітру. Місцевий міхур — це скупчення розрідженого гарячого газу всередині рукава Оріона в нашій галактиці Чумацький шлях. Сонячним вітром називають потік мегаіонізірованних частинок, який закінчується з сонячної корони в навколишній космос зі швидкістю до 1200 км / с.

Що виявили вчені

Нові дослідження, які проводяться за підтримки NASA, показали, що 60% рентгенівських променів в космосі виходять від третього джерела. Цей об’єкт поки невідомий науці.
Комічні промені незрозумілого походження зафіксувала Зондувальна ракета DXL. За словами провідного автора дослідження Юарая Апреті, зонд запустили в 2012 році, проте результати аналізу даних були опубліковані тільки зараз.
Апреті вважає, що температура Місцевого міхура недостатньо висока для генерації деяких рентгенівських променів, виявлених зондом. Вони створюють мікрохвильової фон, який належить ретельно досліджувати.

Comments are closed.