Що таке петлі TRX і як на них тренуватися

Що таке TRX? Кому це буде корисним і для чого? Які вправи з TRX з безлічі наявних повинен вибрати саме ти? В Україні купуйте тут: trx.in.ua!

Петлі TRX (Total Body Resistance Exercise) — снаряд незвичайний, але добре себе зарекомендував і швидко набрав популярність в фітнесі.
TRX — це мобільний і компактний пристрій, що дозволяє тренуватися щодо повноцінно в будь-яких, навіть найскладніших, умовах — як в тренажерному залі, так і на вулиці, в готельному номері, під крилом винищувача або на пляжі турецького готелю. Аби було куди причепити петлі. Сам снаряд легко поміщається в невелику сумку і цілком по кишені навіть студенту-двієчнику. Яку конкретно петлю вибрати? Не так вже й важливо, вибирай ту, з якою тобі зручніше. Петлі TRX і їм подібні мають незначні варіації в конструкції, але ні суть, ні структура вправ від цих варіацій не змінюються.
Що таке петлі TRX

Що може TRX

TRX корисний як снаряд, що дозволяє тренувати практично все тіло без ударної або прямий навантаження на хребет. Це не означає, що він однозначно підходить всім травмованим людям, новачкам або людям похилого, але річ в господарстві, безсумнівно, корисна.

Чого не може TRX

Щоб продати побільше тренажерів — про який би снаряді не йшлося, — тобі будуть розповідати про нього всякі небилиці. Наприклад, про те, що тренування з TRX — це швидкий спосіб набрати форму, що вони підходять людям будь-якого віку, атлетичних кондицій і антропометрії. Що завдяки заняттям на TRX ти швидко наростиш м’язи на грудях і руках, кубики на животі і, чого вже там, модну зачіску на голові. Далеко не всі з перерахованого правда.

TRX — це просто спортивний снаряд, такий же як, скажімо, гирі, штанга або медбол. Включати його в свої тренування однозначно корисно, але виключати все інше, перекреслюючи безперечні переваги «конкурентів», — велика помилка. Повір, швидкість набору фізичної форми від обраного снаряда практично не залежить. Тут куди важливіше вміння грамотно планувати навантаження, поєднувати їх і тренуватися за регулярним і розумного графіком.

Рівні підготовки
Щоб поставитися до тренувань на TRX з розумом, ми розділили аудиторію цієї публікації на три групи — вибирай свою.

Рівень 1: новачки
Ти збираєшся приступити до регулярних занять, але з обладнання маєш тільки TRX. Тобі запропоновані тільки найпростіші вправи і прості ж методи, а саме, звичайні підходи. Через місяць занять починай додавати в тренування вправи з іншими снарядами (гантелі, перекладина, штанга), через 3 місяці з початку регулярних тренувань — переходь на рівень

Рівень 2: на витривалість
Ти займаєшся давно, здебільшого вдома, а ось ще й TRX придбав. Простими підходами тебе не здивувати, тому просто додай заняття на TRX до своїх звичних вправ — як тренінг на витривалість. Для цього ти будеш виконувати послідовно, в форматі «сходи», по 2-3 ланцюжки з 3 вправ.

Рівень 3: метаболічні
Для тих хто займається щільно і давно — і в тренажерному залі, і вдома — TRX буде прекрасним засобом для побудови метаболічних тренувань. Тут тільки хардкор: кругові тренування на час, максимум повторів і калюжі поту зі сльозами — щоб витягти на світ божий вже готові м’язи з-під накопичився жирку.

Comments are closed.