Google тестує нову операційну систему

Компанія Google 4 жовтня презентує нову лінійку смартфонів Pixel — пристрої змінять на ринку смартфони Nexus. Крім того, розробники представлять нову операційну систему Andromeda — гібрид Android і Chrome OS. Її вже тестують на планшетах Nexus 9, пише 9to5Google.

гібридна ОС

Перші чутки про нову операційну систему з’явилися кілька місяців тому. Пізніше стало відомо, що ОС буде включати фрагменти Android і Chrome OS і що вона має кодове ім’я Andromeda.
Дослідники виявили в Android 7.0 Nougat відсилання до нової операційної системи. Зокрема, в ній є файл SurfaceCompositionTest.java — утиліта для тестування графічної продуктивності пристрою. Вона включає набір низькорівневих тестів і прямі посилання на те, що Andromeda вимагає високої продуктивності графіки — бал 8.0 та вище. Для порівняння — мінімальна графічна продуктивність для Android становить 4.0.

Продуктивність графіки планшета HTC Nexus 9 досягає 8.8. Саме цей пристрій з графічним чіпом NVIDIA Tegra K1 Kepler використовується для тестування Andromeda і кілька разів згадується в коментарях про Andromeda в коді Android 7.0. Також відомо, що нова ОС буде підтримувати управління вікнами у вільній формі — не як в Android 7.0, а як в Chrome OS і інших операційних системах для персональних комп’ютерів.
Експерти вважають, що Andromeda розробляється для ноутбуків і трансформерів, а також потужних планшетів. Ймовірно, 4 жовтня Google представить робочий прототип ОС, а повноцінна версія буде доступна в 2017 році.

Comments are closed.