Naviaddress: в Росії запустили унікальну адресну систему

Російські розробники створили систему Naviaddress, яка стала частиною Глобальної адресної системи. Naviaddress дозволяє привласнити унікальний цифровий код домівках на їхню адресу, а також об’єктів, які не можуть мати адрес — горам, водоспадів, навіть крамничках в сквері.

суть системи

Місцезнаходження сьогодні визначають двома способами — за координатами (наприклад, GPS або ГЛОНАСС) і за адресою (індекс, країна, регіон, місто, вулиця і т.п.). Перший дозволяє задати місце максимально точно де завгодно, але листоноша вам посилку по GPS-координат не принесе. Другий в кожній країні пишеться на своїй мові, і це теж не завжди зручно, до того ж, в будь-якому місті чимало об’єктів без адреси.
Naviaddress взяв від обох способів їх гідності, але позбавлений їх недоліків
Його перевага — ще й в тому, що часто адреса об’єкта в Naviaddress складається із знайомих користувачеві цифр, наприклад, індексу, телефонного коду країни та регіону тощо.
Поштова адреса може виглядати так: 346513 Росія, Ростовська обл. м Шахти, вул. Червоний Гірник 98.
В системі Naviaddress запис компактніше: [7863] 983 465.
За словами засновника проекту Михайла Гамзінов, ідея проекту Naviaddress виникла в 2012 році.
Цифри знають і розуміють в усьому світі, а в їх написанні і вимові немає нічого складного.

Як визначити адресу в Naviaddress
Дізнатися адресу об’єкта в системі Naviaddress можна в додатку в Google Play і в App Store. Сервіс вже визначає адреси в будь-якій точці планети. Навіть якщо у вас немає програми, то інший користувач може відправити вам посилання, перейшовши за яким, ви будете знати про потрібному місці все. Також бот Naviaddress (Navi Bot) є в Telegram.

Основна мета Naviaddress — стати глобальною адресною системою нового покоління. До кінця року сервіс інтегрують з таксі, службами доставки, електронною комерцією, поштовими та туристичними сервісами.

Comments are closed.