Apple Pay бере з банків комісію

Samsung Pay і Apple Pay були запущені в Росії з різницею в кілька днів. «Відомостям» стало відомо, що платіжна система Apple бере з банків комісію за транзакції і за кожну карту в системі, Samsung Pay для фінансових установ безкоштовна.

У скільки банкам обходиться Apple Pay

Співробітники банків повідомили, що комісія за користування Apple Pay по дебетових картках становить 0,05% від суми покупки, а за кредитними — 0,12%. Також банк платить 45 рублів на рік за кожну карту, підключену до Apple Pay.
Samsung Pay комісій з банків не бере — це підтверджують і представники банків, і сама Samsung. На думку експертів, таке рішення пояснюється тим, що Apple планує заробити на платіжній системі, а Samsung використовує Samsung Pay для просування бренду.

Втім, для банків комісія Apple Pay не є критичною. Так, з торгових точок за обслуговування операцій по картах банки беруть 1-2%, при цьому проникнення і Samsung Pay, і Apple Pay поки досить низька.
Результати роботи систем
Представники банку «Російський стандарт» відзначають, що в перші дні середній чек в Samsung Pay становив 530 рублів. Зараз він виріс до 1 001 рубля, а кількість транзакцій зросла в п’ять разів. В основному за допомогою нової системи оплачують сніданки, бізнес-ланчі, кава, розраховуються в аптеках і супермаркетах.

Comments are closed.