«Ростелеком» стежитиме за безпілотниками

Компанія «Ростелеком» створить систему, яка буде контролювати рух усього російського транспорту, в тому числі безпілотників. Вартість розробки — 723 млн рублів, повідомляють «Ведомости».

відстеження польотів

У небі над Росією до 2035 року зможе перебувати постійно понад 100 тис. Безпілотників — про це йдеться в поясненні до дорожньої карти AeroNet «Національної технологічної ініціативи». Дрони будуть використовувати для доставки вантажу, створення карт, зондування землі, пошуку і порятунку людей.
Приватні особи будуть зобов’язані підключитися до системи, однак збивати незаконні дрони ФСТ не планує
«Ростелеком» в листопаді 2015 роки виграв тендер на створення інфраструктури Федерального мережевого оператора, оголошений «Російськими космічними системами». Зараз компанія працює над створенням дослідного зразка і, за даними з сайту держзакупівель, витратить 100 млн рублів на залучення субпідрядників. Уявити дослідний зразок повинні в 2017 році разом з відкриттям національного і двох регіональних центрів, а в 2018-2020 роках систему можуть розгорнути в усіх російських регіонах.

Спочатку передбачалося, що система буде контролювати польоти дронів, але пізніше «Ростелеком» повідомив, що ФСТ буде збирати також інформацію про автомобілі, водному, наземному і залізничному транспорті, а також надавати їм необхідні дані чотиривимірної картографії (місце розташування та час).
В технічному завданні зазначено, що програмний комплекс повинен бути сумісний з «ЕРА-ГЛОНАСС», системою екстреного реагування при автомобільних аваріях. У «Глонасс» заявили, що при створенні ФСТ не варто стежити за автомобілями, проте присутність «ЕРА-ГЛОНАСС» в технічному завданні пояснити не змогли.
Нагадаємо, для підключення до «ЕРА-ГЛОНАСС» власник авто повинен встановити спеціальний модуль. Він визначає час і координати в момент аварії, ступінь тяжкості ушкоджень, а потім передає цю інформацію в систему 112 або чергові частини МВС.

Comments are closed.