Foxconn випустить власні смартфони

Foxconn, найбільший контрактний збирач Apple, буде випускати власні смартфони. Спочатку продавати їх будуть на японському ринку, пише DigiTimes.

Власний бренд і роботи

Тайванська компанія раніше випускала смартфони власної розробки під брендом InFocus. Продавали їх на японському ринку і особливою популярністю не користувалися.
У березні 2016 року Foxconn купила контрольний пакет акцій японського виробника Sharp за 3,5 млн доларів. Так-так, того самого Sharp, який представив безрамковий смартфон , а також дисплеї з щільністю 1000 точок на дюйм (для порівняння: у iPhone 7 щільність екрану — 326 точок на дюйм).

Цілком можливо, що нові смартфони будуть випускатися під маркою Sharp, але і наявність логотипу самої Foxconn на пристроях не виключається. Відомо лише, що продаватися вони будуть також на японському ринку.
У компанії працює більше мільйона співробітників на кількох заводах. Однак їх кількість поступово скорочується — людей (до речі, живуть в жахливих умовах ) активно замінюють роботи . Експерти вважають, що виробництво нових смартфонів можуть повністю роботизовані.
Нагадаємо, інший підрозділ Foxconn, FIH Mobile, набуло телефонний бізнес Microsoft за 350 млн доларів і, схоже, тут мають намір випустити Android-смартфони під брендом Nokia. Нещодавно характеристики неанонсоване смартфона Nokia помітили в популярному бенчмарку.

Comments are closed.