новий спосіб крадіжки грошей з допомогою WhatsApp

Нова схема шахрайства з використанням месенджера WhatsApp з’явилася в Росії. Співробітники по Ярославській області ГУ Центробанку Росії по ЦФО розповіли, як зловмисники отримують дані карт користувачів і крадуть з них кошти, пише «КП».

Попередьте знайомих, натисніть на кнопку соцмереж!

схема обману

Шахраї відправляють жертві повідомлення про те, що на її карту нібито зарезервований товар в інтернет-магазині. У повідомленні говориться, що якщо користувач нічого не замовляв, йому потрібно звернутися до служби безпеки банку за вказаним номером і скасувати оплату якомога швидше.
Багато користувачів купуються на цей обман і дзвонять нібито в банк. Однак зв’язуються вони з шахраями, і ті під виглядом співробітників намагаються отримати дані для доступу до особистого кабінету в інтернет-банку.
Як уникнути крадіжки коштів
Фахівці рекомендують після отримання такого повідомлення не панікувати і просто видалити його. За вказаним номером краще не дзвонити (за це можуть теж зняти гроші) — його варто передати співробітникам банку (контактна інформація є на карті або на офіційному сайті фінансової організації) або правоохоронним органам. Найголовніше — ні в якому разі не розкривати дані банківської картки та особистого кабінету в інтернет-банку.

Comments are closed.