Відео дня: робот-яйце Panasonic на CES 2017


На виставці CES 2017 Panasonic показала настільного робота-компаньйона, здатного рухатися і спілкуватися, як людина. Зовні робот дуже нагадує велике біле яйце.

Робот від Panasonic досить компактний — діаметр 29 см і висота 48,9 см — не більш звичайного кухонного міксера. Завдяки коліщаткам він вільно переміщається по поверхні. При цьому кришка «яйця» може відкриватися для роботи з вбудованим проектором. Технологія управління сервоприводом, розроблена Panasonic, дозволяє роботу імітувати людські рухи, привертаючи увагу людей. Голос робота нагадує дитячий, що робить взаємодію з ним ще більш реалістичним. Голос і вбудований проектор працюють синхронно, моделюючи природну комунікацію, яка створює відчуття прив’язаності між роботом і людиною.

Незвичайний робота-компаньйон обладнаний Wi-Fi модулем і може отримувати доступ до технології автоматичної обробки природної мови на базі штучного інтелекту. Це робить його спілкування з оточуючими легким і невимушеним. Підключившись до хмари, робот може завантажувати будь-яку інформацію, а також підтримувати комунікацію з машинами і людьми, що знаходяться в інших місцях. Вбудований проектор дозволяє використовувати робота для дистанційного навчання та інших речей.
Цей тестовий проект об’єднує новітні розробки Panasonic в області робототехніки, енергетики, відеоспостереження, сенсорні і навігаційні рішення, а також системи управління рухами. Участь робота на CES дозволить нам продемонструвати мережеві сервіси Panasonic в «доброзичливою упаковці» і отримати відгуки про характеристики і функціонал робота

Panasonic вже подав заявки на реєстрацію дизайну робота в США та інших країнах світу. Про можливі терміни виведення продукту на ринок поки не повідомляється.

Технічні характеристики:
Фізичні розміри: діаметр 29,0 см, висота 48,5 см, вага 3,7 кг
Максимальна швидкість пересування: 3,5 км / год
Батарея: Li-Ion, 11,1 Вольт 6600 мАч, час роботи: до 6 годин
Сенсори: одна 8 Mпікс. CMOS камера, п’ять інфрачервоних датчиків
Механіка коліс: чотири двигуни постійного струму з широтно-імпульсною модуляцією
Шия: три серводвігателя зі зворотним зв’язком
Проектор WVGA + (854 × 480 точок), 50 люменів
Процесор і OS 1.2 ГГц 64/32-розрядний чотирьохядерний процесор ARM Cortex-A53, ОС UNIX
Бездротовий зв’язок Wi-Fi: IEEE 802.11 a / b / g / n (2,4 ГГц / 5 ГГц), Bluetooth: Версія 5

Comments are closed.