Трамп відмовиться від власного Android-смартфона


Дональд Трамп після інавгурації відмовиться від особистого мобільного. Після бесіди з представниками служби безпеки Білого дому він вирішив перейти на більш захищений варіант, повідомляє Associated Press . Крім того, політик змінить номер телефону, стверджує The New York Times .

Дональд Трамп активно використовував свій Android-смартфон, щоб писати в Twitter. Джерела стверджують, що у нього Samsung, правда, модель визначити складно:

Номер Трампа під час його президентської кампанії було досить легко дістати. Він брав дзвінки від репортерів, зірок, інших політиків і нерідко відповідав на них в прямому ефірі.
Така доступність стурбувала представників служби безпеки Білого дому. Порадившись з ними, Трамп вирішив змінити смартфон. Хоча в листопаді політик заявляв, що цей крок відріже його від світу.
А як у Обами?
Барак Обама користувався адаптованою версією BlackBerry і був не надто задоволений цим. Так, він не міг писати SMS і залишати голосові повідомлення — функції смартфона обмежили з міркувань безпеки, так що гаджет — як іграшка трирічної дитини .
Обама став першим президентом в Білому домі, що зуміли відстояти право на використання особистого смартфона. До речі, він міг писати з пристрою в Twitter — останній запис Обами на посту президента зібрала в мікроблозі рекордну кількість лайків та ретвітів.

Comments are closed.