Ford розповіла, як перетворити старе авто на нове з допомогою одного гаджета

На сайті американського автомобільного концерну з’явилося повідомлення про створення нової системи, яка дозволить оновити машину. Модуль SmartLink забезпечить дистанційний запуск двигуна, Wi-Fi-точку доступу в салоні і інші функції, які є в автомобілях Ford і Lincoln останніх років випуску.

Модуль підключається до інтерфейсу OBD-II. Такий інтерфейс є в авто Ford і Lincoln, випущених після 2010 року — він знаходиться під кермом і потрібен для взаємодії з шиною даних CAN. Установку систем проводитимуть офіційні дилери компанії.
SmartLink забезпечить створення в салоні точки доступу 4G Wi-Fi. Одночасно до неї зможуть підключитися до восьми користувачів.
У фірмовому додатку власник зможе побачити результати діагностики автомобіля. Це дані про стан ключових елементів, наприклад, рівень заряду акумулятора або температура охолоджуючої рідини. Модуль дозволить запускати двигун дистанційно (через додаток, в тому числі автоматично за розкладом), блокувати і розблокувати двері та ін.

Також SmartLink дасть можливість програмно обмежувати швидкість руху автомобіля, збирати інформацію про її місцезнаходження і передавати дані. З метою безпеки для використання всіх перерахованих функцій смартфон і автомобіль потрібно буде об’єднати в пару.

Comments are closed.