Російський програміст брав участь в розробці нової віртуальної валюти

Глава компанії Git in Sky і фахівець з хмарних технологій Сергій Житинський взяв участь в розробці нової віртуальної валюти — CloudCoin. У порівнянні з біткоіни вона має низку вагомих переваг.

особливості CloudCoin

Доступ до CloudCoin відкриється для користувачів по всьому світу 15 березня. Для роботи з цією валютою не буде потрібно заводити обліковий запис або електронний гаманець.

Ідею CloudCoin висунув викладач комп’ютерних дисциплін з Північної Каліфорнії Шон Ворсінгтон, він же отримав патент на бренд в 2016 році. На думку розробника, CloudCoin — наступний етап еволюції віртуальних валют.
В основі CloudCoin — хмарні технології, а не криптографія, як у біткоіни і інших криптовалюта. Кількість нової віртуальної валюти в світі не змінюється непропорційно (для біткоіни з цією метою використовують Майнінг).
Загальна вартість грошової маси CloudCoin незмінна
При цьому CloudCoin дозволяє подвоїти грошову масу, щоб виробляти більш точні розрахунки між користувачами при збереженні зручності. Після подвоєння загальна цінність CloudCoin не зміниться — виросте тільки кількість грошових одиниць.
Крім того, справжність CloudCoin перевірити простіше, ніж у біткоіни. Це можна зробити в додатку або на спеціальній веб-сторінці.
Проект задіє глобальну систему виявлення підробок RAIDA. Для перевірки справжності грошей використовується 25 хмарних серверів. У них різні паролі, що не синхронізовані. В інших системах все інакше — одне ім’я користувача, один пароль, один сервер входу в систему і одна база даних.
Перевірка справжності CloudCoin займає 1-2 секунди, біткоіни — 10-40 хвилин
Також можна запустити програму зміни невірних паролів, якщо у CloudCoin велика частина паролів (13 і більше з 25) вірні. За словами розробників, це захищає систему від будь-яких форс-мажорів і загрози знищення.
CloudCoin гарантують анонімність, біткоіни ж псевдоанонімність. Дані про кожну транзакції за участю біткоіни записуються в блокчейни, тут фігурують сума транзакції і ключі її учасників. CloudCoin можна навіть роздрукувати на папері і передавати один одному без інтернету. У RAIDA транзакції не фіксуються — система підтверджує справжність грошей за допомогою зв’язку з серверами, записує факт перевірки і наявності клаудкоінов. Таким чином RAIDA запобігає втраті CloudCoin в разі, наприклад, виходу з ладу сервера.
Серверами CloudCoin управляє незалежний консорціум, який зараз включає 50 осіб. Число учасників надалі збільшиться, верховенства немає — все однаково зацікавлені в ефективному використанні валюти.
В майбутньому Житинський займеться розробкою програмного забезпечення для роботи з новою валютою під iOS. Сума інвестицій в проект не розкривається.

Comments are closed.