Qualcomm і Apple в суді: бізнес виробника чіпів під загрозою


Qualcomm, найбільший виробник чіпів, які використовуються в самих різних електронних пристроях, подав зустрічний позов до компанії Apple. Не так давно остання звинуватила компанію в антиконкурентної політики ліцензування, а також в недобросовісно отриманих девідентов за розробки «до яких вона не має відношення».
Qualcomm відкинув всі звинувачення Apple, і звинуватив її у відповідь в порушенні договорів ліцензування, висунення безпідставних обвинувачень і заохочення нападок на свій бізнес у багатьох країнах.

Скандал з модемами

Крім того, виробник чіпів додав, що Apple навмисно «навмисно занизила продуктивність» LTE-модему Qualcomm в iPhone 7 і iPhone 7 Plus. Для GSM-моделей iPhone 7 Apple використовує модем Intel XMM 7360, а для CDMA — Qualcomm Snapdragon X12. У минулому році незалежне тестування показало, що чіп LTE Qualcomm значно перевершує чіп Intel LTE в iPhone 7, при цьому в теорії він міг би працювати ще швидше. Однак Apple заявила, що «не бачить помітної різниці» в продуктивності між моделями Qualcomm і Intel в будь-який з моделей. При цьому, за словами виробника чіпів, Apple активно перешкоджає публікації результатів тестування.

друзі посварилися

Qualcomm, який був ексклюзивним постачальником 3G і LTE-модемів для iPhone до 2016 року, сьогодні заявив, що Apple «запустила глобальну атаку» проти своєї компанії, використовуючи свою «величезну владу над ринком» для примусу до несправедливим і необґрунтованим умов ліцензування. Але виробник модемів наполягає на тому, що він готовий «рішуче захищати» свою бізнес від нападок гіганта з Купертіно. Компанії наполягає на тому, що без її розробок, iPhone ніколи б не отримав такого популярності і такої суттєвої частки ринку.

гучні заяви

За словами джерел в Macrumors.com , Qualcomm заявила, що Apple «не могла побудувати неймовірну франшизу iPhone», не покладаючись на «фундаментальні стільникові технології Qualcomm». У позові компанії також сказано, що Apple «практично нічого не зробила для розвитку основ стільникових технологій». Чи зможуть юристи Apple «проковтнути» таку заяву?

У будь-якому випадку, будь-які війни між великими компаніями вигідні кінцевому користувачеві, так як вони загострюють конкуренцію, і змушують компанії гикати нові технологічні рішення.

Comments are closed.