Представили перші комп’ютери на процесорі «Ельбрус-8С»

Холдинг «Роселектроніка» показав перші зразки комп’ютерів і серверів на базі нового вітчизняного процесора «Ельбрус-8С».

На конференції ципрей 2017 Іннополісе (Татарстан) представили робочі зразки процесора «Ельбрус-8С» в комп’ютерах, зібраних на вітчизняному виробництві. Подібні комп’ютери будуть поставляти російським компаніям і державним установам, де пред’являються високі вимоги до безпеки обладнання.
Hi-Tech Mail.ru постарався уточнити у скільки обійдеться покупка такої машини, але представники «Роселектронікі» поки не називають точну цифру:
Вартість обладнання і чіпа прямо залежить від обсягів поставок. Йдеться про дослідної партії, яка апріорі коштує дорожче. Початковий обсяг поставок — близько 50 машин. Ціна в стадії формування, тому обговорювати вартість обладнання на даному етапі некоректно.
Дмитро Скібіцький
Директор з корпоративних комунікацій
Однак, в холдингу нам нагадали, що ПК на процесорі попереднього покоління «Ельбрус-4С» сьогодні продається за ціною 199 тис. Рублів, при виході на партію в 10 тис штук ціна цього ПК складе близько 70 тис рублів.
Пробна партія персональних комп’ютерів на «Ельбрус-8С» запуститься в кінці другого кварталу 2017 року, а перші сервери з’являться в кінці року.

Чотири процесора «Ельбрус-8С» в сервері

Характеристики
Процесор «Ельбрус-8С» розробили в Росії. Він призначений для комп’ютерів на операційній системі «Ельбрус» на базі ядра Linux.
Архітектура: «Ельбрус-8С» третього покоління, 64-біта;
Процесор: 8 ядер на максимальній частоті 1,3 ГГц;
Потужність: 250 гігафлопс на операціях з одинарної точністю;
Кеш-пам’ять: L2 об’ємом 4 МБ (8 блоків по 512 КБ) і пам’ять типу L3 об’ємом 16 МБ.

Comments are closed.