NASA: знайдено 10 планет, схожих на Землю

Вчені з NASA виявили 10 нових екзопланет, за багатьма параметрами порівнянних із Землею і розташованих в зоні населеності своїх зірок.
Відповідне дослідження опубліковане в формі каталогу матеріалів спостережень космічного зонда «Кеплер» на сайті агентства. Каталог присвячений результатам досліджень, отриманими за перші чотири роки місії «Кеплер».

NASA: знайдено 10 планет, схожих на Землю
«Цей ретельно зібраний каталог є основою для точної відповіді на один з найголовніших питань астрономії — скільки в галактиці таких же планет як наша Земля», — заявила провідний автор каталогу Сьюзан Томпсон (Susan Thompson).
За чотири роки вчені виявили 219 нових планет, всього ж відомо більше чотирьох тисяч кандидатів в екзопланети, з яких перевірити вдалося поки тільки близько 2,3 тисячі. Лише 50 з них мають схожі з Землею розміри, а 30 вже верифіковані.
Серед іншого було знайдено принаймні одна планета, відома як KOI 7711, яка майже повністю ідентична Землі, тільки її діаметр на 30 відсотків більше і повний оберт навколо Землі становить майже рік.
У квітні ми писали про виявлення екзопланети-Суперземля LHS 1140b. На думку вчених, ця екзопланета з більшою ймовірністю придатна для життя, ніж Proxima b або планети системи TRAPPIST-1.
Нагадаємо, що як в Росії, так і за кордоном, працює вітчизняна мережа телескопів «Майстер» , яка також займається дослідженням космосу і виявленням загроз від астероїдів.

Comments are closed.