Де вигідно купити оперативну пам’ять DDR 2 в Україні

Від кількості і частоти роботи оперативної пам’яті безпосередньо залежить швидкість роботи персональних комп’ютерів. Навіть ПК з дуже могутнім CPU і самою сучасною відеокартою захлинеться, якщо у нього буде недостатньо оперативної пам’яті для повноцінної роботи. Тому не варто економити на такому комплектуючому, як оперативна пам’ять.

Де вигідно купити оперативну пам'ять DDR 2 в Україні

Де купити

На відміну від DDR1, планки оперативної пам’яті формату DDR2 знайти не настільки важко, але теж не просто. Їх в магазинах ще можна знайти, наприклад, зазирнувши сюда. DDR 2 не є настільки застарілим стандартом, як DDR 1. На платформі, що підтримує таку пам’ять, можна зібрати досить потужний ПК, здатний впоратися з усіма сучасними завданнями.

В основному така оперативна пам’ять використовується на платформах LGA 775, AM 2, AM 2+, а також на деяких материнських платах AM 3 (не плутати з РАНКУ 3+). На LGA 775 і AM 3 має сенс встановити максимально можливий обсяг ОЗП. Це дозволить сильно прискорити швидкість роботи комп’ютера, в результаті чого він зможе позмагатися навіть з сучасними ПК, що стоять зараз в магазинах.

Особливо це має сенс при використанні топових для таких платформ CPU, якими є Core 2 Quad і Phenom II. Дані процесори володіють хорошою продуктивністю. У багатьох користувачів вони не розкриваються себе на повну, по причині нестачі оперативної пам’яті.

Яку саме оперативку вибрати

Те, який саме обсяг ОЗП підтримується материнською платою, залежить від платформи і використаного чіпсету. Абсолютно всі материнські плати на сокет AM 3 підтримують максимальний об’єм пам’яті 4 гігабайти на одну планку. Власники такої платформи можуть сміливо купити пам’ять DDR2 максимального обсягу, АМ 3 не має особливих обмежень за підтримки ОЗП.

З платформою Intel (LGA 775) все складніше. Материнськими платами на десктопних чіпсетах підтримується лише оперативна пам’ять DDR2, яка не перевищує обсяг в 2 гігабайти на одну планку. Комп’ютери, засновані на серверних чіпсетах Intel, нормально підтримують пам’ять DDR 2 будь-якого обсягу. Визначити тип чіпсету можна лише одним способом — переглянути інформацію про свою материнську плату на офіційному сайті виробника.

Comments are closed.