Створені перші в світі «навушники» для схуднення: прорив чи обман

На майданчику Indigogo з’явився пристрій Modius, яке, за словами розробників, посилає сигнали в мозок, щоб пригнічувати апетит, а також сприяє спалюванню жиру і активізує метаболічні гормони. Modius орієнтується на область гіпоталамуса, яка відповідає за почуття голоду. Згідно виробникові, нова гарнітура допоможе спалити до 16% зайвого жиру за допомогою нейростімуляціі.

Що це?

Modius — це гарнітура, яку можна носити як пару «навушників», які розміщуються за вухами і подають малопотужні електричні імпульси вестибулярному нерву, активуючи гіпоталамус. Це, згідно розробнику Neurovalens, обманює мозок, змушуючи його думати, що тіло активно, хоча воно сидить і дивиться улюблений серіал.

Виробники пристрої Modius обіцяють прискорити обмін речовин і спалювати до 16 відсотків жиру без змін в дієті і вправ. Пристрій неінвазивної стимулює область мозку, яка відповідає за спалювання жиру всього за 45 хвилин в день протягом чотирьох місяців.

Як це працює?

Modius використовує малопотужні електричні імпульси для стимуляції вестибулярного нерва, який знаходиться за вухом. Стимуляція інтерпретується мозком як фізична активність, змушуючи гіпоталамус спалювати жир. Він робить це за рахунок декількох механізмів — безпосередньо спалювання жиру, зниження апетиту і активації метаболічних гормонів. Винахідники стверджують, що протягом однієї години у користувача буде спостерігатися «значна зміна» як в їх апетиті, так і в метаболічних гормонах, інсуліні і лептину, а також, що пристрій повністю безпечно.

Гарнітура була розроблена британськими неврологами в Каліфорнійському університеті в Сан-Дієго (UCSD) компанією Neurovalens. Вона тестувала пристрій протягом 16 тижнів, в середньому по три години на тиждень. Середнє скорочення загального обсягу жиру в організмі піддослідних склало 8 відсотків, з діапазоном від 2 до 16 відсотків. Дослідження проводилися без змін в дієті або вправі.
Продукт вже отримав майже 1,5 млн фунтів від Invest Northern Ireland і TechStart Northern Ireland і інших інвесторів. Також, Адміністрація з контролю за продуктами і ліками США погодилася дозволити компанії продавати пристрій споживачам.

Ціна і терміни

Modius доступний на Indiegogo за 299 доларів, і очікується, що він буде випущений восени. Компанія впевнена, що її технологія працює, і пропонує гарантію повернення грошей, якщо це не так. Все це дуже добре, щоб бути правдою — проте, лише за час написання матеріалу фінансування пристрої встигло вирости на 50 відсотків і склало 257% за кілька годин.

думка експерта

Іван Катасонов, лікар-дієтолог, біотехнолог, експерт «Клініки Альфа», не поділяє оптимізму розробників пристрою. Він розповів Hi-Tech Mail.Ru, що вже існують схожі костюми з електродами, які по-особливому працюють з м’язами. При цьому навіть вони обіцяють результат тільки після 30 хвилин занять спортом у них — при цьому ефект від занять спортом буде і без костюма. На думку експерта просто надіти обруч і худнути — нереально: м’язи повинні скорочуватися, а ви рухатися. Рухатися багато і активно, чергуючи навантаження.
Спалювання жиру — це тривалий процес. Він зачіпає і психологію, і спосіб життя, і фізичні навантаження, і харчування. А перед нами — черговий товар для тих, хто хоче не робити нічого і худнути. Так, в такому обручі ви можете втратити калорії, враховуючи, що мозок буде посилати імпульси. Але калорій 10-20.
Неможливо порівняти інтенсивне тренування і обруч на голові: людина розігріває м’язи, потіє, виробляє руху, емоційно реагує. Обруч такого не може.

Comments are closed.