Amabrush: перша в світі автоматична зубна щітка зібрала 230 мільйонів рублів

На початку серпня 2017 завершилася кампанія зі збору коштів на першу в світі повністю автоматичну зубну щітку Amabrush. Розробникам удалость зібрати 6396% від спочатку запланованих зборів. Загальний обсяг залучених коштів склав 3 247 110 євро — приблизно 230 мільйонів рублів. Розбираємося, що ж в щітці такого незвичайного.

У чому перевага?

Швидше за все, Amabrush привернула увагу Бейкерів (тих, хто вкладається в crowdfunding-проекти) перш за все тим, що чистить всі зуби відразу і всього за десять секунд. Згідно з задумом розробників, щітку навіть не потрібно тримати в руках: гаджет вставляється в рот, натискається кнопка і через десять секунд зуби повністю чисті.

Пристрій, який три роки перебувало в розробці, складається з трьох частин: щітки в формі капи (мундштук), зовнішнього кожуха з моторчиком і ємності для зубної пасти, яка заправляється прямо в щітку. Чистить Amabrush, як і звичайна електрична щітка, але в 12 разів швидше.

Як працює щітка?

Вібромотор створює сильні вібрації з амплітудою 9,5G, при цьому розумний алгоритм забезпечує генерацію різних вібрацій. Це призводить до скоординованого руху щетинок в мундштуці, які розраховані на різні резонансні частоти.

Гнучкий мундштук щітки має вбудовані мікроканали, які проводять зубну пасту до зубів. Мундштук виготовлений з антибактеріального силікону, який вбиває 99,99% всіх бактерій. Щетинки мундштука спрямовані під кутом 45 °, що дозволяє моделювати метод Басс, який рекомендується стоматологами та експертами. Додатково можна замовити кейс з інтегрованим УФ-випромінювачем в якості доповнення, який захищає мундштуки від пилу і інших впливів навколишнього середовища і дезінфікує їх УФ-світлом. Змінний мундштук буде окремо коштувати 6 євро.

У щітки є свій додаток для iOS і Android, яке служить для того, щоб встановити різні режими вібрації (масаж ясен, відбілювання, пакетний режим), налаштувати час очищення, змінити порядок заміни деталей та інше. Вбудована батарея розрахована на 28 сеансів чистки. Можна використовувати зарядний пристрій смартфона для зарядки через USB-C. Вартість щітки — 89 євро, тобто трохи більше 6000 рублів, доставка по всьому світу. Запланований термін виходу на ринок — лютий 2018 .

Comments are closed.