Cучасні медичні стартапи в Україні та світі

Чому сучасна медицина одна з найпривабливіших сфер для інновацій 

Відповідь на це питання досить проста — тому що турбота про наше здоров’я завжди хвилювала нас і буде хвилювати в майбутньому не менше, ніж в минулому і сьогоденні.

Чого очікувати в найближчому майбутньому

Медицинские стартапыНайближчим часом всі з нетерпінням очікують прориву в розробці технологій масового 3D-друку людських органів. Вже зараз є великі успіхи в цьому напрямку, але як і раніше є деякі проблеми в тому щоб зробити цю технологію доступною для масового використання і вона все-таки знаходиться на стадії тестування. Паралельно активно розширюється використання штучного інтелекту для розв’язання різноманітних задач не тільки пов’язаних з 3D-друком людських органів, але і для вирішення безлічі інших завдань медичної тематики.

Хто є лідером в цьому сегменті інновацій

Безсумнівно, що на даний момент абсолютним лідером в даному напрямку є американські компанії. Секрет лідерства досить простий і полягає в державній підтримці.

Яке місце займає Україна в передових медичних розробках

На жаль українська держава вкрай мало приділяє уваги розвитку передових медичних технологій. Чого не можна сказати про українські розробників, які активно беруть участь в медичних стартапах, але на жаль на території інших держав. Медичні стартапи українського походження аж ніяк не є рідкістю і в країнах Євросоюзу. Яскравим приклад Ви можете подивитися за посиланням: Медицинские стартапы. Компанія займається своєю діяльністю на території Латвії та постачає на ринок інноваційний продукт під назвою «CardioAl», який успішно використовується при автоматичному аналізі електрокардіограм.

Що потрібно зробити для успішного розвитку медичних стартапів в Україні

Головним завданням для успішного розвитку медичних стартапів на території нашої держави на даний момент є створення сприятливого клімату як для національних, так і для іноземних венчурних інвестицій.

Comments are closed.