Стівен Хокінг передбачив зникнення людства до 2600 року

Людство може зникнути до 2600 року, попередив знаменитий фізик Стівен Хокінг. На думку вченого, населення Землі буде рости, споживання енергії збільшуватися, а сама планета перетвориться в «палаючий вогненна куля», повідомляє New York Post.

Врятуватися від катастрофи, на його думку, можна лише знайшовши придатну для життя планету. Людство повинно безстрашно відправитися в ті місця, де до нього ніхто не побував, якщо хоче продовжити своє існування ще на мільйон років, заявив Хокінг на саміті Tencent WE в Пекіні.

За відеозв’язку він закликав інвесторів підтримати його проект Breakthrough Starshot, що передбачає подорож до Альфа Центавра — найближчої до Сонячної системи зірці. Вчений вважає, що навколо неї може обертатися придатна для життя планета.

Літальний апарат проекту Breakthrough Starshot на швидкості світла зможе досягти зірки всього за двадцять років, тоді як сучасним космічним кораблям треба було б на це близько тридцяти років, заявив фізик.
На заході виступив і колишній глава Дослідницького центру Еймса Піт Ворден, нині керуючий проектом Breakthrough Starshot. За його словами, у другій половині XXI століття можуть бути отримані перші фотографії придатною для життя планети з орбіти Альфа Центавра.

Comments are closed.