Компанію Qualcomm можуть купити за 130 млрд доларів

Компанія Broadcom готова заплатити приблизно по 70 доларів за кожну акцію Qualcomm. Це стане найбільшою угодою щодо купівлі технологічної компанії.
PR-служба компанії Qualcomm офіційно підтвердила, що їм надійшла пропозиція покупки від Broadcom. Їх хочуть купити, заплативши за кожну акцію 60 доларів валютою і 10 доларів акціями компанії Broadcom.

Broadcom пропонує ціну приблизно на 10% вище, ніж актуальна вартість акції Qualcomm:

Однак представники Qualcomm не коментує ситуацію, поки йдуть консультації з фінансистами та юристами і немає остаточного рішення від ради директорів. Влада США можуть виступити проти такого придбання, повідомляє Android Police. Тому є безліч складнощів в проведенні операції.

Broadcom займається виробництвом комп’ютерних чіпів і входить в двадцятку найбільших виробників напівпровідників. У 2016 році її викупила компанія Avago Technologies, об’єднане підприємство називається Broadcom Corporation.

Найдорожча покупка

Загальна сума угоди між Qualcomm і Broadcom складе рекордні 130 мільярдів доларів. На даний момент найбільшою угодою на ринку технологій та інтернету вважається покупка EMC компанією Dell. У наприкінці 2015 року сума угоди склала 67 мільярдів доларів. Для порівняння: соціальна мережа Instagram обійшлася компанії Facebook в один мільярд доларів — це вважають найвигіднішою покупкою в історії IT, занадто дешево за вдалий сервіс.

Важка ситуація

Незважаючи на популярність процесорів Qualcomm серед смартфонів всіх категорій, сама компанія знаходиться в поганому фінансовому становищі. Компанія навіть розпочала співпрацю зі своїм конкурентом — Samsung і їх чіпами Exynos. Південнокорейська компанія надала Qualcomm виробничі потужності і технологію техпроцесу FinFET для випуску Snapdragon 835. Швидше за все, співпраця продовжиться і з чіпом Snapdragon 845.
До того ж зараз Qualcomm веде масштабну боротьбу з компанією Apple. Так що фінансова підтримка буде доречною.

Comments are closed.