Інструкція: купуємо Samsung Galaxy S9 на 22% дешевше

Магазини відкрили передзамовлення на новенькі флагмани Galaxy S9 і S9 +. Смартфони коштують недешево, тому багато хто пропонує оформити покупку в розстрочку. Hi-Tech Mail.Ru розповість, як на цьому заощадити до 25% і заодно отримати бездротову зарядку в подарунок.

На будь-якому сайті великого російського інтернет-магазину в розділі з Galaxy S9 можна побачити «розстрочка 0-0-12» або щось подібне. Але насправді це не розстрочка в прямому розумінні. «Розстрочка XX-XX» — це універсальне назву акції кредитування, в рамках якої магазин дає знижку на покупку пристрою в рахунок процентної ставки по кредиту.

Пропозиція цікава: можна купити дорогий смартфон з розстрочкою платежу на рік або навіть два і не переплатити. Але пропозиція можна зробити більш вигідним, якщо придбати Galaxy S9 по акції «Розстрочка» і оплатити кредит достроково. В такому випадку покупець не платить відсотки по кредиту і зберігає знижку від магазину. А якщо встигнути купити Galaxy S9 за попереднім замовленням до старту продажів, то в подарунок ще можна отримати і фірмову бездротову зарядку.

Скільки можна заощадити?

Вигода для покупця залежить від умов кредитування: скільки місяців, яка процентна ставка і як швидко погасити кредит. Тому перед оформленням «розстрочки» уважно вивчіть умови договору. Відсоткова ставка залежить від умов магазину і банку-партнера.

Магазини зараз рідко займаються кредитуванням, для цього вони співпрацюють з російськими банками. Так що у деяких умови кредитування ви можете дізнатися тільки при спілкуванні з представниками банку в магазині або при оформленні замовлення онлайн.

Після оформлення покупки в «розстрочку», потрібно зателефонувати в підтримку банку і попросити розрахувати суму для погашення кредиту достроково.

Так можна заощадити майже чверть від ціни флагмана

Наприклад, один користувач вже розповів в твіттері, як скористався такою пропозицією в «Евросети». На покупку Galaxy S9 в «розстрочку» і при достроковому погашенні він заощадив 13 тисяч рублів.

Єдиний мінус — доведеться чекати старту продажів до 16 березня. Хоча іноді смартфони за попереднім замовленням поставляють трохи раніше.


Підводні камені

Покупку в «розстрочку» краще оформляти через інтернет, тому що представники банків або консультанти в самих магазинах можуть нав’язати марну страховку або аксесуари, щоб трохи заробити на цьому. Якщо відмовитеся від додаткових послуг, то товар може чудесним чином «закінчитися» або банк нібито відмовить в кредитуванні.

Якщо відмовляють у кредиті без страховки — вас обманюють, про це почитайте в окремому матеріалі.

Юрист Михайло Салкіна розповів Hi-Tech Mail.Ru, що банк не може перешкодити погасити кредит достроково в перші два тижні після оформлення. Якщо погасити кредит в день оформлення, то і ставка по кредиту буде дорівнює нулю. Однак такі маніпуляції можуть негативно позначитися на кредитній історії, і зловживання з достроковим погашенням може стати приводом для відмови в кредитуванні в майбутньому.

Перед оформленням покупки в «розстрочку» для економії переконайтеся, що ви не погоджуєтеся на страхування, аксесуари і послуги, які вам не потрібні, і у вас є повна сума для дострокового погашення.

Comments are closed.