Застосування зварної балки в будівництві каркасних споруд

Завдяки сучасним будівельним технологіям сьогодні стало можливим замінити звичні нам цегла або бетон на матеріали більш економні і практичні. Для прикладу розглянемо технологію будівництва каркасного котеджу або каркасно-панельного будинку.

Як вже говорилося вище перед тим як приступити до монтажу панелей перш за все необхідно встановити металевий каркас. Сама ж технологія будівництва таких будинків нагадує збірку конструктора. При цьому каркас повинен мати достатню твердість і міцністю щоб нести на собі всю необхідну навантаження. За допомогою зварної двотаврової балки можна створювати всіляке безліч різних міцних конструкцій, таких як: перекриття і несучі рами, а також вертикальні опори. Зварні балки є гарячекатані. Велике застосування зварні двотаври знаходять для зведення будівель і споруд з великими прольотами. На сайті заводу металоконструкцій «Ремстроймаш» можна отримати всю необхідну інформацію про зварної балки, її характеристиках і скористатися вигідними пропозиціями.

Що ж стосується теплоізоляційних властивостей, то каркасні будинки по характеристикам більш вигідні ніж із цегли або бетону. Щоб цегляна стіна могла добре утримувати тепло потрібно щоб вона була достатньої ширини.Відповідно звідси підвищена витрата матеріалів і засобів.

Як запевняють нас виробники каркасний будинок здатний прослужити протягом 100 і більше років. Але поряд з його незаперечними перевагами є і вагомі недоліки. Наприклад, низька вогнестійкість матеріалів або скажімо вразливість від гризунів та комах.

Однак, щоб знизити рівень пожежонебезпеки виробники додатково обробляють панелі спеціальними складами.У рекламних роликах часто показують, як такі плити важко підпалити. А у випадку з гризунами рекомендується додатково ставити металеві сітки, які не дозволять їм будувати ходи сполучення всередині будинку.

Тепер що стосується екологічності. Клей і смоли, які використовуються при виробництві плит після декількох місяців експлуатації завершують процес полімеризації і виділення в повітря формальдегідів не спостерігається.

Таким чином підбиваючи підсумки можна сказати що технологія будівництва каркасних будинків має більше плюсів ніж мінусів. До того ж при правильному підході можна зробити так що мінусів взагалі не буде.Наприклад, багато хто говорить, що стіни таких будинків не дихаючі, тобто повітря застоюється і через перепади температур на стінах виступає волога. В результаті чого матеріал псується і на ньому утворюється цвіль.Вирішується ця проблема шляхом прокладки ефективної системи вентиляції.

Comments are closed.