Браузер Chrome навчили колективному музиченню

Компанія Google створила незвичайний музичний сайт під назвою Jam with Chrome, доступний для користувачів браузеру Chrome. Він дозволяє грати за допомогою клавіатури і миші на дев’ятнадцяти музичних інструментах, причому не одному, а разом з друзями. Розробники створили це веб-застосування, щоб продемонструвати просунуті можливості свого браузеру.

Багато користувачів любили «дудли» Google, які дозволяли пограти на музичних інструментах, приміром, на гітарі Gibson Les Paul. Тепер у цих людей справжнє свято: розробники Chrome створили цілу віртуальну студію, в якій можна зібратися разом з друзями і вдосталь побренчать на різних музичних інструментах, повідомляє TechCrunch

Google пропонує користувачам дві акустичні гітари, п’ять різних синтезаторів, п’ять барабанних установок, три бас-гитари і чотири електрогітари — все, що треба, щоб грати справжній рок.

Додаток має два режими: легкий і професійний. У першому користувач управляє інструментами мишкою, просто грає із звуком. Система допоможе автоматично зробити видавані людиною звуки музичніше: комп’ютер сам підбере аранжування і супровід. У професійному режимі можна добитися по-справжньому реалістичного звучання: користувач управляє своїм інструментами з клавіатури. Трохи потренувавшись, з клавіатури можна видавати справжні гітарні соло або грати на ній як на піаніно. Ніщо не заважає схопити клавіатуру в руки і грати на ній, як на гітарі.

Google реалізувала простий інструмент для запрошення інших учасників : для цього досить натиснути кнопочку внизу екрану. Щоб покликати своїх друзів, досить просто прислати їм посилання на сеанс.

Jam with Chrome — це своєрідний експеримент, який повинен показати, які переваги може принести використання останніх досягнень мережевих технологій : Web Audio API, Websocket, Canvas, CSS3, HTML 5, хмарних технологій і іншого. Додаток був написаний на розробленій Google мові Go.

Comments are closed.