Японська фотостудія «надрукує» 3D-фигурки клієнтів

Вже скоро в токійському районі Харадзюку відкриється студія під назвою Omote 3D, яка скануватиме своїх клієнтів, а потім «роздруковувати» на 3D-принтере їх мініатюрні фігурки. Послуга коштуватиме дуже недешево.

Створення об’ємних фігурок — досить трудомісткий процес. Спочатку тіла відвідувачів оцифрують 3D-сканером, на що піде близько 15 хвилин. Впродовж цього часу клієнтові доведеться стояти нерухомо, інакше фігурка вийде розмитою. Після цього отримані дані оброблять на комп’ютері і «роздрукують» на 3D-принтере об’ємну фігурку того, що фотографується. Клієнт може внести невеликі зміни в дизайн фігурки — наприклад, поміняти колір волосся або фактуру одягу.

Як можна побачити на ілюстраціях до замітки, якість друку дуже висока, проте у технології і недоліки. 3D-печать не справляється з відтворенням дрібних деталей, так що клієнтам рекомендують зняти окуляри, прикраси і одягнутися в простий одяг без малюнків.

3D принтерів і 3D-сканери — зовсім не дешеве задоволення, тому і ціни на фігурки досить високі. За маленьку 10-сантиметрову модель вагою 20 грам доведеться віддати близько 260 доларів. Середня(15 сантиметрів у висоту, вагу 50 грам) обійдеться в 400 долара. І, нарешті, велика(20 сантиметрів у висоту, вагу 200 грам) коштуватиме близько 530 доларів.

Студія Omote 3D відкриється 24 листопада і пропрацює до 13 січня наступного року. Щоб скористатися послугою, треба оформити передзамовлення на сайті компанії.

Omote 3D назвает себе першою у світі студією, яка займається 3D-печатью фігурок клиенто. Проте видання Gizmag стверджує, що подібні послуги декілька років підряд надавала іспанська компанія ThreeDeeYou, якій і належить пальма першості в цій області.

Comments are closed.