«Хромбуки» стали дешевше за планшети

Компанія Google анонсувала новий «хромобук» Acer C7. Повнофункціональний ноутбук коштує дешевше навороченого планшета — всього 199 доларів. Пристрій має екран, акумулятор, що забезпечує 3,5 години автономної роботи, і 320 гігабайтів місця на жорсткому диску.

Після того, як Google створила Chrome OS, орієнтовану на інтернет-серфінг, виробники електроніки почали випускати ноутбуки на базі нової «операционки». Кілька місяців тому свій варіант «хромбука» представила компанія Samsung(за ціною 249 доларів), а тепер за справу взялася Acer.

У основі Acer C7 Chromebook лежить процесор Intel Core. 11,6-дюймовий дисплей має дозвіл 1366 на 768 пікселів. У ноутбук вбудований жорсткий диск на 320 гігабайт. На додаток до нього Google надає 100 гігабайт «хмарного» простору в Google Drive. У ноутбук вбудовані три порти USB 2.0 і відносно місткий акумулятор, який забезпечує 3,5 години автономної роботи. Вес пристрою — близько 1,4 кілограм. У ноутбук вбудована HD- камера, розповідає The Next Web.

Звичайно, чекати чудес від 200-доларового ноутбука складно, проте Google з гордістю підкреслює, що час завантаження C7 складає всього 18 секунд, вихід з «сплячого режиму» відбувається вмить, а HD- відео лептоп відтворює без гальмувань.

Можна припустити, що при ціні в 200 доларів модель стане популярною, навіть якщо зараз деякі користувачі можуть не захотіти освоювати Chrome OS. Врешті-решт, ніщо не перешкодить встановити на «хромбук» звичний більшості Windows.

З 14 листопада Acer C7 Chromebook продаватиметься через Google Play і роздрібний магазини в США і Великобританії. Коли почнуться офіційні продажі C7 в Росії — доки не повідомляється.

Comments are closed.