Nokia врятує власників iPhone від карт Apple

Nokia вирішила зіграти на тому, що у неї виходить останнім часом краще всього. Компанія оголосила, що її картографічні сервіси стануть доступні користувачам смартфонів на конкуруючих платформах — iPhone, Android і навіть Mozilla OS.

У найближчі тижні фінська компанія, останніми роками без особливого успіху що намагається повернути собі лідерство на ринку смартфонів, випустить власне картографічне і навігаційне застосування для iPhone, iPad і iPod touch. Називатися воно буде просто Here — «Тут».

Враховуючи ті, що викликали нещодавно гучний скандал недоробки у власному картографічному додатку Apple, а також відсутність на платформі iOS дуже якісних карт від Google, у додатка Nokia є шанс завоювати популярність у власників айфонів і айпадов. Here передбачає голосову навігацію не лише для автомобілістів, але і для пішоходів, а також побудова маршрутів з використанням громадського транспорту. Останні дві функції в картах Apple доки відсутні. Крім того, фінське локаційне застосування дозволить заздалегідь завантажувати карти вибраного регіону і надалі користуватися ними без обов’язкового з’єднання з Мережею.

Окремого застосування для Android не буде, проте Nokia підготувала набір інструментів для розробників, який дозволить їм робити свої програми, використовуючі усі можливості карт і навігації Nokia.

Не була забута навіть доки Firefox OS, що ще не вийшла, творіння розробників однойменного браузеру, яке обіцяє зробити смартфони по-справжньому доступними. З Mozilla Nokia уклала партнерство, і виступить основним постачальником картографічних послуг для платформи. Нарешті, картами Here можна користуватися з будь-якого пристрою через браузер, досить зайти на сайт Here.net.

У Nokia підкреслюють виняткову функціональність і повноту свого сервісу, що включає детальні карти 200 країн, а по багатьом з них що також надає покрокову голосову навігацію, дані про пробки і тому подібне. Компанія хоче, щоб її розробкою користувалося значно більше людей, чим вузький доки круг власників смартфонів на платформі Windows Phone. На них, нагадаємо, карти і навігація Nokia використовуються за умовчанням.

Щоб залишатися конкурентоздатною, будь-якій картографічній платформі потрібні якомога більше користувачів, відмітив в інтерв’ю New York Times гендиректор Nokia Стівен Элоп. Чим більше людей шукають за допомогою системи адреси, прокладають маршрути, відправляють дані про ДТП і пробки, чим якісніше вона стає.

А ексклюзивность геолокаційних функцій смартфонів Lumia Nokia збирається забезпечити, розробляючи спеціально для них нові застосування з унікальними можливостями. Одне таке вже є — «браузер доповненої реальності» City Lens, що відображає дані поверх зображення вулиці, на яку користувач дивиться через камеру і екран смартфону. Наприклад, навівши смартфон на вивіску ресторану, можна побачити розміщені в Інтернеті відгуки про нього.

Comments are closed.