З Microsoft судяться із-за планшета Surface

Microsoft загрожує новий судовий розгляд. Каліфорнійський адвокат Ендрю Соколовски стверджує, що компанія обдурила його, продавши планшетник Surface. На коробці з гаджетом написано, що об’єм пам’яті пристрою — 32 гігабайти. Проте користувачеві доступно лише 16.

Ця проблема характерна для усіх облаштувань Surface, а не тільки для планшетника, що дістався невдоволеному адвокатові. Власне, Microsoft її не приховує — на сайті корпорації в розділі «питань і відповідей», присвячених новому пристрою, прямим текстом написано: у 32-гігабайтної моделі Surface користувачеві доступно 16 гігабайт пам’яті для зберігання даних, у 64-гігабайтної — 46.

Пам’ять не пропадає «в нікуди» — просто операційній системі Windows RT, на якій працює пристрій, потрібно не менше 16 гігабайт дискового простору під власні файли і бібліотеки. Зробити операционку компактнішою інженери Microsoft не змогли або не захотіли.

Для порівняння, операційна система iPad займає менше 2 ГБ, тому покупцям 16-гігабайтної моделі планшетника Apple доступно 14,2 Гб. Остання версія Android трохи вимогливіша, ніж iOS — 16-ГБ планшетник Nexus 7 залишає користувачеві 13,2 ГБ.

Як передає «Звістці Економіка», представники Microsoft вже заявили, що претензії Соколовски не мають достатніх підстав. На їх думку, «клієнти розуміють, що передвстановлені програми використовують пам’ять, скорочуючи її доступний об’єм». Справедливості ради варто відмітити, що інші виробники планшетников також не пишуть на коробках, скільки даних в нього насправді можна закачати, вказуючи лише повний об’єм вбудованого носія.

Comments are closed.