Творця антивіруса McAfee назвали параноїком

Прем’єр-міністр Беліза(держави в Центральній Америці) Дин Барроу назвав засновника антивірусної компанії McAfee Джона Макафи «параноїком» за його заяви ЗМІ. Барроу призвав програміста, який був оголошений в розшук у зв’язку зі вбивством, здатися владі і допомогти в розслідуванні справи.

«Не хочу здатися неввічливим, але мені він здається повним параноїком, я б навіть сказав схибленим. Йому слід узяти себе в руки, проявити повагу до наших законів і явитися в поліцію», — цитує слова Барроу агентство Reuters. За його словами, Макафи хочуть лише допитати в якості свідка, а не вбивати або катувати його, як стверджує програміст.

Нагадаємо, цього тижня 67-річний Макафи був оголошений в розшук з приводу вбивства свого сусіда, Грегорі Фолла, громадянина США. 52-річний Фолл був знайдений застреленим у своєму домі на тропічному острові Амбергрис-Ки в неділю, 11 листопада.

Сховавшись від поліції, Макафи зв’язався з виданням Wired і заявив, що до непричетний до смерті Фолла, а влада Беліза хоче «повісити» вбивство на нього. «Ви можете називати мене параноїком, але вони уб’ють мене, в цьому немає ніяких сумнівів. Вони намагаються упіймати мене ось вже декілька місяців», — сказав Макафи, додавши, що не хоче здаватися, оскільки побоюється за своє життя. Він також припустив, що вбивці приходили за ним самим, а Фолла вони застрелили помилково.

Макафи і раніше зазнавав проблеми в законом. У квітні 2012 року програмісти запідозрили його в нелегальному зберіганні зброї і виготовленні наркотиків. Проте, в результаті обшуків заборонених речовин в його будинку знайдено не було, а на зброю знайшлася ліцензія.

Джон Макафи вважається першим, хто створив комерційний антивірус. У 1989 році він заснував компанію McAfee Associated, яка почала поширювати ПО за принципом умовно-безкоштовної ліцензії. Макафи пішов з компанії в 1994 році, а остаточно відійшов від її управління, продавши свою долю за 100 мільйонів доларів. У серпні 2010-го McAfee купила Intel за 7,6 мільярда доларів. З 2008 року програміст живе у Белізі.

Comments are closed.