Творець антивіруса McAfee розповів, як ховається від поліції

Засновник антивірусної компанії McAfee Джон Макафи, що розшукується за підозрою в причетності до вбивства свого сусіда Грегорі Фолла, в подробицях розповів про те, як він ховається від поліції Беліза. Як стверджує програміст, він перефарбовував бороду, затемняв шкіру за допомогою крему для чищення взуття і змінював форму носа.

Замаскувавшись під вуличного торговця з Гватемали, Макафи йшов на пляж і намагався продавати статуетки туристам, спілкуючись з ними на ламаному англійському. Іноді, пише у блозі програміст, він одягався як п’яний німецький турист.

Крім того, Макафи пообіцяв виплатити 25 тисяч доларів тому, хто зможе упіймати вбивць Фолла, повідомляє BusinessInsider. У короткому інтерв’ю The Telegraph він також заявив, що боїться «страти» і ніколи не здасться.

67-річний Макафи розшукується поліцією Беліза для допиту про вбивство Грегорі Фолла, який був знайдений застреленим 11 листопада. 52-річний Фолл жив в ста метрах від будинку Макафи. Сховавшись від поліції, програміст зв’язався з виданням Wired і заявив, що до непричетний до смерті свого сусіда, а влада країни хоче «повісити» вбивство на нього.

Джон Макафи вважається першим, хто створив комерційний антивірус. У 1989 році він заснував компанію McAfee Associated, яка почала поширювати ПО за принципом умовно-безкоштовної ліцензії. Макафи пішов з компанії в 1994 році, а остаточно відійшов від її управління, продавши свою долю за 100 мільйонів доларів. У серпні 2010-го McAfee купила Intel за 7,6 мільярда доларів. З 2008 року програміст живе у Белізі.

Comments are closed.