Google створює відкриту альтернативу AirPlay

Google працює над створенням аналога AirPlay — технології Apple, що дозволяє i- пристроям, об’єднаним в одну мережу Wi, — Fi, обмінюватися між собою даними «по повітрю». Щоб успішно конкурувати з виробником iPhone, пошукова система планує зробити свій стандарт відкритим для партнерів.

Google показала свою безпровідну технологію тиждень тому, зробивши можливою передачу роликів YouTube з Android- смартфонів і планшетів на телеприставку Google TV, пише GigaOM. Влітку компанія показала сферичний медіаплеєр Nexus Q, службовець для безпровідної передачі музики і відео на HDTV- телевізор, аудіосистему, планшет або смартфон. Незважаючи на те що вихід Q був відкладений, Google продовжила робити кроки по проникненню у вітальню користувачів.

Google — не єдина компанія, яка зайнята створенням альтернативи AirPlay. У вересні організація Wi — Fi Alliance затвердила стандарт Miracast, якому, на відміну від технології Apple, не потрібний посередник у вигляді точки доступу Wi — Fi. Miracast, заснований на Wi, — Fi Direct, дозволяє передавати дані з одного пристрою безпосередньо, без підключення до безпровідної мережі. Підтримка цього протоколу була включена в операційну систему Android 4.2(Jelly Bean), що вийшла раніше цього місяця.

Попередником AirPlay є стандарт, який створив альянс компаній-виробників Digital Living Network Alliance в 2003 році. Протокол DLNA, за допомогою якого також можна транслювати контент у вітальню без дротів, зараз підтримує близько 500 пристроїв.

Comments are closed.