«Карбоновий» ультрабук Lenovo X1 оснастять тачскрином

Китайська Lenovo готує до релизу сенсорний варіант ультрабука ThinkPad X1 в корпусі з углеволокна. Нова модель отримає тачскрин, що підтримує жести операційної системи Windows 8. Компанія, мабуть, розкрила новинку передчасно: сторінка з описом ноутбука ненадовго з’явилася на сайті Lenovo, але незабаром була видалена.

Як стало відомо, ThinkPad X1 Carbon Touch отримає 14-дюймовий екран «HD(так компанія зазвичай означає дозвіл 1600х900). Він зможе розпізнавати до десяти одночасних торкань. При виготовленні корпусу застосовується углеволокно — міцний і легкий матеріал.

Технічні характеристики і інші деталі про ноутбук не наводяться. Релиз новинки запланований на грудень, пише The Verge.

Перша модель «карбонового» ультрабука — ThinkPad X1 Carbon без сенсорного дисплея — була анонсована в травні, а на прилавки поступила в серпні. У базовій комплектації вона продається за 1 тисяча 400 доларів. За ці гроші Lenovo пропонує 1,7-гігагерцовий процесор Core i5(Ivy Bridge), 4 ГБ оперативної пам’яті, твердотілий накопичувач на 128 гігабайт і інтегрований графічний чіп Intel HD 4000. За додаткову плату можна придбати 3G-модуль.

ThinkPad X1 Carbon, який важить 1,36 кілограма при товщині 18,7 мм, Lenovo позиціонувала як найлегший ноутбук бізнес-класу. Швидше за все, ті ж переваги компанія підкреслюватиме і у його сенсорного «брата».

Comments are closed.