Google Now назвали інновацією року

Журнал Popular Science визнав Google Now, особистого асистента для власників Android- смартфонів, головною інновацією 2012 року в області ПО. Сервіс удостоївся цього звання за те, що він став «першим віртуальним помічником, який по-справжньому передбачає ваші потреби».

Окрім Google Now, в списку «софтверних» досягнень опинилася Journey(гра, що сама, що продається, в PlayStation Network), «жива» телепрограма Yahoo! IntoNow, операційна система Windows 8, менеджер паролів Dashlane і освітній онлайн-проект Udacity. Раніше Popular Science удостоювала званням «Інновація року» гібридний автомобіль Toyota Prius, марсоход «Коьюриосити» і Великий адронний колайдер(ВАК).

Google Now уперше з’явився в платформі Android версії 4.1(Jelly Bean), що вийшла в липні. Він дає поради і рекомендації, грунтуючись на місці розташування, історії пошукових запитів, записів в календарі і інших даних. Під час прогулянки Google Now підкаже, які бари і ресторани знаходяться поблизу(і навіть порекомендує популярні в закладі блюда), а поряд із зупинкою відобразить час прибуття наступного автобуса. Також служба може запам’ятати, що користувач шукав авіарейс, і у разі його затримки покаже відповідне повідомлення.

C виходом Android 4.2 помічник навчився новим речам. Окрім прогнозу погоди і пробок, сервіс тепер показує інформацію про авіарейси, покупки, нагадує про заброньований столик в ресторані або номері в готелі. Також в Google Now з’явився вбудований крокомір.

Comments are closed.