перші враження від iPad mini

У Мережі з’явилися перші огляди 7,9-дюймового планшета iPad mini. Новинка отримала високі оцінки за дизайн, якість складання, великий асортимент додатків і довге «життя» акумулятора. Не порадувала журналістів порівняно висока ціна і відсутність високочіткого Retina- дисплея, як у повнорозмірних «айпедов».

В цілому iPad mini заслужив позитивні відгуки. Колумніст Уолт Моссберг з The Wall Street Journal поставив планшетнику в плюс те, що він важить удвічі менше, ніж повнорозмірний iPad(312 грами), а товщина його корпусу складає 7,2 мм. При цей час автономної роботи у нового планшетника Apple стільки ж, скільки і у усіх інших «айпедов» — 10 годин. Начинка мини-планшетника практично повністю ідентична iPad другого покоління.

На відміну від «старшого брата», його зручно тримати однією рукою, що важливо для читання книг або перегляду фільмів, відмічає Моссберг. На його думку, новинку варто купувати, якщо вам подобається планшетник Apple, але для вас він занадто великий і важкий. Блог The Verge, у свою чергу, похвалив iPad mini за довгу роботу акумулятора : після інтернет-серфінгу, музики, відео, спілкування в соцсетях і ігор планшетник потрібно було заряджати тільки до вечора наступного дня.

Девид Пог з The New YorkTimes також поставив в заслугу «молодшого» iPad потужну екосистему з 275 тисяч додатків. Такою кількістю доступних програм для планшетника не може похвалитися жоден інший виробник.

Проте, ідеальними бути не можуть навіть продукти Apple. На думку оглядачів, «мини-айпед» коштує надмірно дорого(329 доларів за базову модель), якщо порівнювати його з іншими 7-дюймовими моделями. Раніше цього тижня Amazon, яка продає планшет Kindle Fire HD за 199 доларів, використала цей недолік як конкурентну перевагу. Ритейлер помістив на головну сторінку свого сайту рекламний банер, в якому розкритикував iPad mini за високу ціну і «низький дозвіл».

Ціною виявилися невдоволені і користувачі, запитуючи Apple, чому вони повинні переплачувати фактично за той же iPad 2, але з меншою діагоналлю дисплея. На критику глава компанії Тім Кук відповідав, що iPad mini відноситься до преміум-класу, а провідний дизайнер Джоні Айв зараховував новинку до категорії абсолютно самостійних пристроїв, не вважаючи його клоном «айпеда».

Retina- дисплей в iPad 3(згори) і екран iPad mini

Retina- дисплей — настільки чіткий, що на нім не було видно пікселів, — уперше з’явився в смартфоні iPhone 4. Після їм же Apple обладнала планшети iPad 3, а потім ноутубки MacBook Pro. Відсутність аналогічного в iPad mini стало ще одним розчаруванням. Швидше за все, таке рішення Apple було продиктоване комерційними міркуваннями: з таким екраном міні- iPad коштував би ще більше, а акумулятор розряджався швидше. До головного недоліку новинки журналісти віднесли саме дисплей: він не уміє показувати HD- відео, уміщає менше точок на дюйм, а по дозволу сильно поступається конкурентам(1024х768 проти 1280х800 у Google Nexus 7 і Kindle Fire HD).

Comments are closed.