Twitter зробить клієнт для Windows 8

Twitter зайнялася розробкою офіційного застосування для операційної системи Windows 8. Про це представники сервісу заявили в аккаунті @twittermobile. Програму для «вісімки», яку вже встановили більше 4 мільйонів користувачів, планується випустити через декілька місяців.

Як пише The Next Web, для «вісімки» вже існує декілька неофіційних Twitter- клієнтів(наприклад MetroTwit), проте їх якість залишає бажати кращого. «Фірмовий» додаток Twitter є на усіх основних платформах — iOS, Android, браузерах, Windows Phone 7, OS X, BlackBerry, — за винятком Windows для ПК.

Намір Twitter випустити офіційний клієнт для Windows 8, ймовірно, є частиною стратегії компанії, яка з релизом API 1.1 восени вирішила узяти екосистему сторонніх клієнтів під суворий контроль. Так, розробникам було заборонено створювати програми, дублюючі функції офіційного застосування, а число їх користувачів не повинне перевищувати 100 тисяч чоловік. Аналітики вважають, що фактично перекривши кисень іншим застосуванням, таким як Tweetbot, Echofon, Storify, Favstar.fm і іншим, Twiter сподівається збільшити власні доходи від реклами.

Залучення відомого розробника до Windows 8, для якої видно явний недолік програм від відомих компаній, важливо і для Microsoft. Наприклад, для ОС не були випущені додатки Facebook, Foursquare, Quora, сервіси Google, Pandora, Spotify, Minecraft або Pulse.

Проте в останні дні ситуація почала мінятися. На конференції BUILD 2012 компанія заявила, що впродовж найближчих декількох тижнів в магазині Windows Store з’явиться Dropbox, API платіжної системи PayPal, ESPN, Fitbit, Hotels.com, Expedia, SAP і інші. До числа тих великих програм, які вже є на Windows 8, можна віднести Hulu, Slacker Radio, Netflix, Fruit Ninja і Skype.

Comments are closed.