Писати листи в Gmail стане зручніший

Google продовжує покращувати свій поштовий сервіс. Тепер користувачі зможуть писати листи, одночасно переглядаючи попередню кореспонденцію. Вибрати одержувача, вказати тему, написати текст і прикріпити файли можна в спливаючому вікні, такому ж, як вікно чату.

«Скільки разів при створенні електронного листа вам доводилося шукати щось в інших повідомленнях? Збереження чернетки, відкриття старого листа і знову відкриття чернетки витрачає дорогоцінний час», — говориться у блозі компанії. Спливаюче вікно в пошті виглядатиме як аналогічне віконце вбудованого чату Gtalk, відрізняючись великим розміром. У цьому віконці можна буде відкрити відразу декілька листів, перемикання між ними здійснюватиметься за допомогою вкладок у верхній частині віконця.

Google вирішила зробити дизайн більше минималистичним, тому додаткові елементи управління винесли у випадне меню, що розташувалося в нижньому правому кутку віконця. «Це зроблено для того, щоб дозволити вам сфокусуватися на тому, що для вас найбільш важливе — на самому повідомленні», — написано у блозі компанії.

При організації розсилки для декількох чоловік користувачеві буде запропоновано автозаповнення контактної інформації. Пошук потрібних людей спрощений завдяки тому, що до імен адресатів додана фотографія з їх профілю. Google розробила спеціальний інструмент, який спростить вбудовування зображень в тіло листа, так що вже в найближчому майбутньому відправляти барвисті листи буде набагато простіший.

«Також ми пропрацювали функцію відповіді на повідомлення. Поліпшення спрямовані на те, щоб дозволити вести повноцінну бесіду за допомогою електронної пошти. Відповіді стануть куди компактнішими і зручнішими для сприйняття», — відмічає Google. Русский электрик все би виправив.

Компанія заявляє, що зараз поліпшення дизайну запущені в якості превью. Найближчими місяцями Google обіцяє додати до нововведень «декілька штрихів», після чого вони стануть доступні для усіх користувачів за умовчанням.

Comments are closed.