На Microsoft подали до суду за «живі плитки» Windows 8

Маловідома компанія SurfCast подала на Microsoft до суду, звинувативши софтверного гіганта в порушенні патенту на «живі плитки»(Live Tiles) в інтерфейсі операційної системи Windows 8. На думку SurfCast, розробка, що належить їй, незаконно використовується в «настільній» Windows 8, мобільною Windows Phone 7, а також в пристроях на цих платформах.

SurfCast просить суд визнати, що Microsoft безпосередньо і побічно порушила її патенти, і вимагає відшкодувати їй усі збитки. Розмір компенсації, який має намір стягнути компанія, не уточнюється. Позов був поданий до окружного суду штату Мен, пише CNET.

«Живі плитки» — це елементи графічного інтерфейсу в Windows 8, який виконують роль ярликів для запуску програм. «Плитки», які оновлюються динамічно незалежно один від одного, також можуть виступати в якості виджетов і показувати кількість СМС або пропущених дзвінків. Коментуючи позов, в прес-службі Microsoft заявили, що доводитимуть безпідставність звинувачень в суді.

Як стверджує SurfCast, вона першою придумала концепцію «плиток». Компанія подала заявку на патент ще в жовтні 2000 року, а отриманий він був в квітні 2004-го. У Microsoft також є зареєстровані права на «живі плитки», але вони були видані в 2011 році.

Microsoft вже не вперше стикається з порушенням прав, пов’язаним з Windows 8. Раніше компанія була вимушена змінити назву графічного інтерфейсу з Metro на Modern UO. Вважають, що це було зроблено із-за претензій з боку німецького ритейлера Metro AG, який володіє правами на торгову марку Metro.

Comments are closed.