Gmail стала найпопулярнішою поштою у світі

Gmail вдалося обійти свого головного конкурента — Hotmail від Microsoft — і стати найпопулярнішим сервісом електронної пошти у світі. Сама Google заявила про це досягнення ще влітку, розповівши про 425 мільйонів унікальних користувачів, які заходять в Gmail щомісячно.

Тепер лідерство пошти Google визнала незалежна дослідницька компанія comScore. Згідно з її статистикою, в жовтні на Gmail зайшли 287,9 мільйона чоловік, а конкуруючий Homail — 286,2 мільйона. На третьому місці виявилася пошта Yahoo з 281,7 мільйонів користувачів. Основна маса відвідувачів Gmail і Yahoo приходить із США, Японії, Індії, Великобританії і Франції.

У США розстановка сил виглядає інакше. У жовтні найбільшою популярністю у американців користувалася пошта Yahoo(40,8%). За нею йдуть Gmail(36,7%) і Hotmail(18,9%).

Як пише GigaOm, Google оголосила себе власником найбільшої поштової служби в червні цього року. Проте тоді comScore ці дані не визнала, пояснивши, що пошукова система приписала собі «зайвих» користувачів за рахунок мобільних пристроїв. У comScore рахують свою статистику точніше, оскільки вона враховує тільки виходи з домашнього і робочого комп’ютерів, а не з телефону, інтернет-кафе або інших місць.

Comments are closed.