Pinch створює складені екрани із смартфонів і планшетников

Учені з Токійського технологічного університету розробили Pinch — інтерфейс, що дозволяє об’єднати декілька мобільних пристроїв з сенсорними екранами, щоб сформувати єдиний великий дисплей.

Дослідники поки що не розкривають секрету роботи нової системи. Відомо тільки, що об’єднані в один екран гаджети обмінюються один з одним інформацією по Wi — Fi. Унікальність Pinch полягає в тому, що створити єдиний дисплей можна з декількох смартфонів і планшетів з різним розміром екрану, причому розташувати їх можна у вертикальній або горизонтальній площині. «Додатки такого типу вже існують, проте Pinch має самий продуманий інтерфейс», — відмічають журналісти The Verge.

Після того, як під керівництвом системи усі елементи майбутнього «надекрану» будуть правильно розміщені, досить зробити пальцями простий жест(як при масштабуванні сторіночки в мобільному браузері) і картинка з одного пристрою «розбіжиться» відразу на усі зв’язані дисплеї.

«У більшості людей є декілька мобільних пристроїв. Я думаю, вони захочуть об’єднати їх в одне», — заявив Такаши Охта, доцент Токійського технологічного університету. Він відмітив, що нова система може використовуватися для обміну фотографіями, реклами і навіть для незвичайних відеоігор. Творці Pinch вже пропонували своє дітище ігровим дизайнерам, багато хто з них зацікавився новинкою.

Comments are closed.