Стартап обіцяє зробити смартфони удвічі економічніше

Можливостям сучасних смартфонів, здається, немає меж. Мабуть, єдиним стримуючим чинником їх розвитку є обмежена місткість батареї. Більшість «розумних» телефонів розряджаються всього за добу або навіть швидше. Компанія Eta Devices заявляє, що знайшла вихід з цього положення.

Зараз творці стартапа Eta Джоель Девсон і Девид Перро працюють над технологією, що дозволяє радикально скоротити витрату енергії смартфонами. Вже в 2013 році розробка з’явиться на ринку. Перспективи у технології масштабні: передбачається, що завдяки оптимізації роботи підсилювачів сигналу смартфони розряджатимуться в два рази повільніше, повідомляє MIT Technology Review.

«Впродовж довгих років в цій області не було значного прогресу. У наш час, якщо підсилювач має ефективність 30-35 відсотків, це вважається високим результатом. Цю цифру можна сильно збільшити», — заявляє Вану Бозе, засновник компанії Vanu.

Кожен смартфон оснащений декількома підсилювачами сигналу, що складаються з великої кількості транзисторів. Велику частину часу транзистори працюють в режимі очікування, проте частенько на них подається надмірна напруга. Підвищення енергоефективності досягається за рахунок мінімізації потужності, що подається на транзистори. Для цього компанія створила «електронну коробку передач». Вона вибирає мінімальне необхідне напруги для кожного транзистора 20 мільйонів разів в секунду, що дозволяє економити велику кількість енергії. Це працює при прийомі і передачі інформації.

Уперше Eta представить свій продукт в лютому 2013-го на щорічній виставці Mobile World Congress(MWC), яка пройде у Барселоні.

Comments are closed.