Apple доведеться вибачитися по-справжньому

Британський суд дав Apple 48 годин на те, щоб розмістити на своєму сайті новий текст вибачення перед Samsung. Попередній варіант, який багатьом здався швидше знущанням над конкурентом, обурив суддів.

Адвокат Apple просив два тижні на складання нового повідомлення, але судді не зрозуміли, навіщо юристам компанії треба стільки часу на складання тексту завдовжки в декілька абзаців. 18 жовтня, нагадує BBC, суд зобов’язав каліфорнійську компанію опублікувати повідомлення, що однозначно стверджує : Samsung не копіювала дизайн iPad у власних планшетниках. Раніше британське правосуддя відкинуло претензії Apple до корейської фірми, а спростування повинне було відновити чесне ім’я Samsung.

Розміщений на сайті Apple текст(поки що він, усупереч вимозі суддів, не видалений) дійсно містив інформацію про вердикт суддів — Galaxy Tab різних моделей не копіюють iPad. Проте від свого імені Apple цього в «вибаченнях» не визнала, як, власне, і вибачень не принесла.

Зате значна частина повідомлення була присвячена цитатам з судового рішення про те, що планшетник Apple — «скромний, гладкий і простий» і має «класний»(cool) дизайн. При цьому дизайн планшетів Samsung, хоча «анфас» вони і схожі на iPad, зовсім не такий «класний».

Більше того, в «вибаченні» згадувалося рішення германського суду, який прийняв раніше цього року протилежне рішення : Samsung використала запатентований дизайн Apple, що є недобросовісною конкуренцією. Говорилося там і про вердикт суду в США, Samsung, що присудив, заплатити Apple більше мільярда доларів в якості компенсації за порушення різних, у тому числі і пов’язаних з дизайном, патентів.

Comments are closed.